De fleste lysene våre er designet og produsert på Løiten Lys på Løten. Dette er håndarbeid på høyt nivå, og det jobbes kontinuerlig for at lysene skal ha høy kvalitet, brenne nydelig, og ha lang brenntid. Et ferdig lys kan ha vært igjennom opp til åtte ulike arbeidsprosesser, og laget av ren voks og stearin av høyeste kvalitet. Du kan trygt si at vi er stolt over lysene våre!

Vi kommer nå inn i en tid hvor vi brenner masse lys, og da er det lurt å huske på å være forsiktig. Her har vi samlet noen lystips, både til hvordan du kan brenne lys sikkert, og hvordan du kan få mest glede ut av lysene dine.

·       Pass på at veken er ca ½-1cm lang. Lange veker kan føre til at lyset soter mer.

·       Sett alltid lyset på et lysfat eller annet brannsikkert underlag, aldri direkte på bordet.

·       Pass på at det ikke er noe brannfarlig materiale som er i nærheten av flammen, som for eksempel kunstige blomster eller lignende.

·       La det være litt rom mellom lysene, står de for tett kan de smelte hverandre, og renne mye. Et liten huskeregel er å alltid ha ca 10cm mellom hver veke.

·       Hvis du skal tenne lys i en lykt, pass på at du har riktig lys. Hvis lyset er for stort kan det bli for varmt i lykten, og lyset vil smelte og renne.

·       Ikke plasser lyset i trekk, dette kan påvirke hvordan lyset brenner. Lyset kan brenne ujevnt, begynne å renne, og sote mer.

·       Når du tenner på et lys bør du brenne det i 3-4 timer, til du ser at voksen har smeltet ut til kantene. Da har man fått satt sporet på lyset, og det brenner finer ned neste gang du tenner på. Jo breiere lyset er, jo lengre bør det brenne første gangen.

Får du høy kant på lyset er det lurt å skjære denne ned. Dette er lurt å gjøre når lyset er slukket og er lunket. For høy kant på lyset kan føre til at det blir for varmt i lyset, som vil smelte og sote mer. 

·       Hold voksbassenget rent ved å fjerne gamle veke. Disse kan fungere som ekstra veke for lyset og flamme opp, noe som kan føre til at lyset brenner ujevnt.

·       La aldri lys brenne uten tilsyn

·       Hold brennende lys utenfor rekkevidde av barn og husdyr

·       Flytt aldri på et brennende lys

·       Når du slukker et lys er det lurt å bruke en metallklype. Den renser veken for gammel sot, du slukker lyset trygt, og lyset soter mindre neste gang du tenner det.

Telys

 

Telys i plastkopp (brannsikker plast, skal ikke ta fyr) er laget for å gi mye lys, og fungerer best i telysholdere som er laget av glass. Ikke putt telys i plastkopp i metalltelysholdere, dette kan føre til at plastkoppen blir for varm, og kan smelte.

Telys i aluminiumskopp kan brukes til de fleste telysholdere.

·       Vær obs på at telyset er satt riktig i telysholderen, ikke skjevt ned.

·       Sørg for at det ikke blir altfor varmt i telysholderen, slik at plastkoppen ikke smelter eller glasset knuser.

Product added to compare.

Vi bruker informasjonskapsler for at du skal få den beste shoppingopplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettstedet vårt, forutsetter vi at du godkjenner dette.